Tuesday, June 29, 2010

Padah Urut

Astaghafirullahal adziiimm, apalah nak jadi budak-budak muda nih! Tengok pada umur tu, mungkin ada yang dah berbini atau dah jadi bapak orang...

Muka depan Harian Metro hari ini mengisahkan bagaimana empat anggota penguatkuasa imigresen dicekup JAIS (Jabatan Agama Islam Selangor) di sebuah pusat urut di Putrajaya di waktu umat Islam sedang mengerjakan solat Jumaat di masjid yang terletak hanya 100 meter daripada rumah urut tersebut.

Menurut laporan, keempat-empatnya yang beragama Islam dan berumur di antara 25 hingga 30 tahun, di tahan pada jam 2.15 petang dalam keadaan 'menanti sesuatu' di rumah urut yang terkenal menawarkan urut batin dan juga seks.

Sewaktu kena cekup, tidak dipastikan sama ada mereka telahpun menerima "khidmat" atau sedang menunggu habuan. Yang pasti ialah mereka dihurungi cewek-cewek Indonesia yang menjadi tarikan urut di situ.

Keempat-empat terbabit memberi alasan sedang memantau pendatang asing tanpa izin di premis berkenaan. Tetapi alasan itu diragui pihak berkuasa yang curiga dengan kehadiran mereka, terutama kerana terdapat laporan bahawa pusat urut tersebut menjadi tempat umat Islam melampias nafsu sewaktu orang Islam lain menunaikan sembahyang Jumaat.

Seorang pegawai JAIS memberitahu Harian Metro bahawa keempat-empat penguatkuasa imigresen tersebut tersilap anggap bahawa JAIS tidak menjalankan pemantauan sewaktu solat Jumaat, jadi mereka menggunakan waktu dua jam itu untuk kegiatan maksiat.

"Sebenarnya pegawai wanita JAIS mengambilalih tugas memantau di waktu tersebut dan penguatkuasa lelaki membuat serbuan sebaik sahaja solat selesai."

Turut ditahan dalam serbuan tersebut ialah seorang warganegara Indonesia yang sedang memberi 'urut ghairah' dalam keadaan bogel kepada seorang pelanggan, dan tidak sempat melarikan diri.

Hairan jugak;
1) macam mana rumah urut boleh beroperasi dekat benar dengan masjid? Huihh Putrajaya, kata tampok kerajaan; tak malu ka?

2) Mana pihak-pihak terbabit yang sepatutnya memantau keadaan dengan lebih tegas dan berterusan? Setakat occasional spot checks buat apa?

3) Kalau dah terbukti pusat-pusat urut ni bukan dok urut kaki saja, tapi urut punai dan juga lain-lain yang sewaktu dengannya sekali, kenapa tak dibatalkan aja lesennya? Kan ker tu dah menyalahgunakan lesen perniagaan?

4) Cewek-cewek Indonesia yang terbabit dikatakan hanya diberi kaunseling berkaitan kerja maksiat yang mereka lakukan. Isyy, takkan setakat kaunseling aja? Is that it? Hangpa ingat lepas dapat kaunseling depa balik kampung tanam padi ka? Kalau dah kerja uli 'benda tu' lumayan, mau depa nak tukar kerjaya...

5) Oh, satu lagi. Kalau umur baru 25-30 tahun dah meraban cari urut batin, kerat buang ajalah dik oii! 'Barang' bermutu rendah dan takder cop SIRIM tuh!

(You may want to read my past entry on "urut lunchtime special" here)

32 comments:

Kak Ezza@makcik blogger said...

adoiii kak.....tak der cop sirim kak..hahahahah...

nak gelak ke nak marah tapi tulisan kak kali ni saya gelak jer ....

Elok kasi Zassss saja budak budak ni....belajar tak pandai tak apa tapi jangan hilang maruah..hilang malu dek "ladang" haram tu...

Naz said...

Salam Kak Puteri,
They're just doing a round of participation-observation tu. In order to write the reports to the people up there, they would need to immerse themselves in the subject matter...kan? kan? kan?!

Ish! malu malu malu!

mamasita said...

hahahahahahahaha

─╣aptop™ said...

hehehe. Sikit hari Kadhi also demand Cop SIRIM pasangan yg nak menikah. Jenoh!!!!!

D said...

'Anggota penguatkuasa imigresen'??? Hmmm... ada barter trade lah tu. So sad, so so sad..

DrSam said...

Salam Kak Putri...ni le dia bila 'money talks, everything... including sex takes a walk". Saya rasa ramai yang dah dirasuk ni beranggapan begitu (hari jumaat selamat buat maksiat)...lebih-lebih lagi bulan posa nanti.

Berkenaa cop SIRIM tu jenuh juga kakitangan kat situ buat kerja tu ye :)

luahfikiran said...

Salam,
Setuju dgn pandangan kak puteri. Harap pihak-pihak berkaitan baca entry ini dan ambil tindakan yang lebih berkesan dan menyeluruh. Benda ini bukannya perkara baru. Nampak sangat pihak berkuasa kita ni lemah.
Mengenai cop sirim tu kak puteri, kalau LF sekarang ni pergi ke pejabat SIRIM, memang tak dapat sijil ! Masa dulu tu, itu tak payah cerita. "Wakil SIRIM" yang ada di rumah LF ini boleh sahkan.

Tommy Yewfigure said...

Hehehe, nasty u Puteri,

Yes, I do wonder too your points 1 to 5. And they r not even old enuff 2B elevated to 'PORTUGAL' members too...kakaka.

Tommy

Mej (B) Nor Ibrahim Bin Sulaiman said...

Maka tak hairanlah kenapa agensi tertentu sukar 'mengesan' pelancong-pelancong yang 'tertinggal' pesawat untuk terbang ke negara asal...eh..eh..eh.

NanaDJ said...

Puteri,
I am speechless, JAIS should clean up its stable and its own staff first before embarking on their holier than thou activities. They are giving Islam a bad name and image.

As for the authorities one wonders what our country is turning into.

Anonymous said...

Apo kito nak buek ehh..UMNO mrintah 53 tahun ini lah jodinyor!

insaf

Anonymous said...

Biasanye kalu nok ade chop SIRIM mesti ator gi test dulu. Dok test dokleh pah sebab tu dia orang gi test dulu . Kang kang kang

Kama At-Tarawis said...

Zah - depa ada slogan baru tuh..'nafsu didahulukan, maruah diketepikan'...:-D

Naz - demi tugas, rela mendalami subject matter, eh..

Mamasita - maunya nak kasi tomoi a la muay thai kalau ada depan mata..lol

Laptop - kan malaysians ni innovative dan enterprising.. sah ada new business buat chop SIRIM.. hymen reconstruction dah ada dah.. supaya macam ori giteww.. hehehe

D - sudah tentu sih, old way of trading to deal with the world's oldest profession..

DrSam - betul duit boleh buat orang gelap mata. for men kena tambah satu lagi dr.. sex.. terus lemah lutut depa

LF - chop SirIM kita punya self-life dah hampir luput LF..ini kes expiry yg tak boleh diperbaharui dah.. hehehe..

Tommy - i get pissed off la tommy reading about corrupt officers.. inipun a kind of corruption jugak.

Mej(B) - betul sesangat, asyik terlepas pandang aja..

Nana - JAIS too has its own demons to deal with, I agree. pernah baca their own men in such a situation. buat malu kaum ajalah ..

Anon 1.32 - tak betul tuh.. maksiat dan pegawai kerajaan yg tak honest ni ada dimana2..

Anon 2.28 - kalu bab-bab gi cuba terai test ni, laju sokmo ... hehehe

Kitchen Guardian said...

iyye kak puteri, geli...but dunia akhir zaman...

Kama At-Tarawis said...

Yani - kita yg kata geli, depa kata syiok... apo den nak kato lagi ... golo de' eh..

Anonymous said...

Nak stop senang je. Instead of gambar 'pekerja seks/urut/etc.' tu yg dipaparkan di dada akhbar, paparkanlah muka-muka pelanggan beserta nama, contact info dia orang dan kesalahan secara terperinci. Boleh gerenti Malaysia semakin 'bebas' maksiat dan suratkhabar pun laku banyak.

Jue

Kama At-Tarawis said...

Jue - oooboyy, setuju sangat2..LOL!

Desert Rose said...

Bluwekkk nak melugai . This is one of the reason why mak2 indon tu masih berlambak kat negara kita though yg dihantar balik pun dah sama banyak ngan total rakyat Malaysia as a whole I rasa.

Sblm hntr balik depa pakai dulu boleh??? Tidak bermoral sungguh.

AuntieYan said...

Salam Kak Puteri,

Memamng terkejut sangat...tang mana le tempat urut tu??..Yang I tahu, dekat dengan masjid tu bangunan-bangunan ofis saja..rasanya kalau comercial building tu jauh sikit.Ke ada tempat sulit-sulit sikit kat restoran somewhere dekat masjid???

Heran betul lah..orang jantan ni...muda-muda lagi dah berurut batin...sah le depa punya tarak cop sirim macam kak cakap tu...

Nor Ibrahim Bin Sulaiman said...

Is Kapt Md Som of MHS your brother-in-law? We used to fly together during our tour of duty at No 3 Sqn, RMAF Butterworth.

Kama At-Tarawis said...

Nor Ib - Indeed he is! We call him Atan. His wife Zahana is my sister. What a small world! Tq for dropping by (psstt.. you've made my day.. hehehe)

Kama At-Tarawis said...

DR - betul tuh. disebabkan satu dua bad apple mcm ni, dah satu immigration dept kena balun.. tu la pasal..

Yan - Kekadang tempat2 mcm ni tersorok elok.. facade nya bukan main prim and proper tapi dalamnya lain pulak ceritanya.

pakmat said...

..as there are lecherous old men, there will always be lecherous young men.. that they are govt men is happenstance..but the 25-30 group are not there for the batin but for the sheer pleasure of having it urut..sheesh, lady, sex will always be the prime motivator..its a question of opportunity and availability, supply will always try to meet demand..at the end of the day, it is iman that shields..and at 25-30, how strong can it be..?..against the white flesh that's being flashed?..

Royalshoppingarcade said...

at 2.13am, when most people bangun pagi tgk bola or bangun solat malam, i was hysterically laughing my head off at your choices of words;urut punai and such.Then imagining the minah indon in naked mode uruting.OMG!Hilarious!but on a serious note, you are right, 100 m from the masjid?berani sungguh depa ni.lagi berani(jawab nanti in the afterlife) are the people who approved those licenses.thanks for a nice read.

Al-Manar said...

Salaam to you and family. Hajjah,
I wonder if this posting is not an attempt to shift one’s attention from that town called 'home', where related news makes daily headline in its local supplementary! Yesterday, for instance, with a big laugh my other half drew my attention to the day’s local headline ‘Berpelukan dalam selimut’ . “Takdaak tempak laeng kee? Bandaaar ni sokmoor,” she said. I am now beginning to disassociate myself from my ‘negeri tanah tumpah darahku”! Fikir fakir lah, Hajjah!
Salaam to you and family.

Kama At-Tarawis said...

Pakmat - lagi kan orang tua buleh gugur iman, ni pulak yang muda.. hehe.. but the comments here really make my day..

RSA - mek, they consider kena jawap bila dah mati esok2 belakang kira. 'depan kira' tu yang penting bagi mereka.. doh nok wat guaner :-)

Al-Manar - hahahaha pokcik... tulah namanyer progreh! pening kama fikir pasal "selimut menyelimut nih.." betul macam mokcik kita kata.. 'dungung sokmor.. takdok ttepak lain doh ker?"

Anonymous said...

Kak, JAIS tak nak buat operasi cari bapak-bapak yg tak bagi nafkah ke?

Kama At-Tarawis said...

anon - touche... ! (tu latah orang-orang JAIS yang baru pandai cakap French). Itulah hakikatnya kan? Bab serbu sana sini hebat tapi bab pursue erring husbands/father dsb slack abih..

Budi Rijali said...

...urut punai... hahahahahaaaaaaa...!!! kak kama... kak kama...!

Kama At-Tarawis said...

Budi - hehehe, laughter tu is the best medicine kan? :-D

Alleynediaz Hashim said...

Macam mana sy nak wat report di sebelah rumah saya Pusat urut dan khidmat sex di Taman Perumahan???

Alleynediaz Hashim said...

Dalam masa Yg sama sy takut samseng2 tu akan tahu kami Yg merepot. Habis lah keluarga sy.. paham2 je la sebab Pol..... Mereka tak boleh berbuat apa2 (phm2 Dah la) segelintir Dari mereka Dah menerima imbuhannya. Masya Allah.. Susahnya jadi rakyat biasa.