Monday, November 3, 2008

It's Hot, Hot, Hot!


32 comments:

Kak Teh said...

Hahaha!I know - when I sort out the laundry, I dont know whether what I pick up is a hair band or a ribbon or undies!
Once i saw a puzzled look on my AG's face as he took out clothes from the laundrette...then i knew that's the generation gap moment!
I had to tell him, the girls dont wear My Little Ponies anymore!

Anonymous said...

Cerita pasal undies ni..

Masa pregnant dulu tu suami usik, spendxxxx Ayang ni boleh buat selimut...

bengkek jer dengar..

tapi laa ni dengar..boleh gelak gelak sakan lagi..selalu usik dia pulak.. ..nak guna selimut tu ke ?.

Bila lah saya nak capai satu..rasanya tak kut..

Anonymous said...

Komen Pak Malim, kucing ray yg alim.

Saya tak pakai spender, kata Pak Malim sambil memeluk Money Lender. (Nak pinjam duit utk beli spender, kata Pak Malim yg kena blender).

Pi Bani said...

Laa hai, dari cerita hantu, tup tup keluar cerita undies yang makin lama makin kecut akibat dek global warming!

Tapi betullah, sometimes ramai-ramai balik kampung berkumpul and my mother gets to lipat the laundry, including those of my nieces, she'd always ask, "Apa rasa pakai seluar macam tu? Baik tak payah pakai!"

Kak Teh said...

pi bani, masalahnya seluar dalam tu saja yang kecut, yang lain tak kecut! Jadi susah dan ngeri bagi kita nak visualise semua ni! Hoi, perish the thought! kata kak teh yang kemetot!

Ni lah yang kita kata generation gap.
ish, pak malim tak pakai spender rupanya!!

mamasita said...

No comment..just sad I cant wear the kecut ones anymore!Boo hooo boo hooo!Why? Why? Not fair!hehe..

Anonymous said...

err..looks like the picture left out Britney spears going commando circa 2007

kay_leeda said...

Wooo...this is HOT for sure!! Come to think about it, camne pulak bole hang the laundry out. Hari ni hujan daaa in KL and kawasan yg sewaktu dengan nya...angkat kain di jemuran!

Kalu lah my late Grandma terjumpa one of those "things", surely she'd pening kerut-kerut fikir, apo ko bondo eh tali ni...

Pp said...

:-) errrrrrrr, datang tadi nak bagitau that i am back!
ternampak pulak yang tersidai sidai tu....hehehe!

Just me...Naz said...

Salam..
Teringat kali pertama masuk communal changing room kat London. macam macam rupa...dari parachute, roti canai, patch, ribbon, string to nothing at all.
Me? I celebrate *diversity*..:D

mekyam said...

salam puteri!

saya dah jenguk empat lima kali. everytime tersangkut baca yr seram story. lepas baca kecut, tak sempat say hello, terus lari.

this time i hoped not to be spooked anymore. tahu2 terjekut dog jugak bila nampak banyaknya seluor. then when i peek at the comment door, mata terbeliak nampak kucing sekor.

rupanya pak malim kita datang sans spender. harap puteri cakaplah kat dia. tak payah nak harap kat moneylender. nak spender, ambik saja satu kat jemuran sana!

sori puteri, masih dlm mode pantun. agaknya sebab dari serambi kak teh saya baru turun.

[omg, stop! this rhyming thing is really addictive. :D]

MrsNordin said...

Tergelak baca anon @ 7.44pm punya komen. Spender boleh buat selimut.. Hee... hee...!!

I have a lot of those little undies, tapi tak pernah pakai sbb asyik terselit je kat 'situ'. Rimas! And it's so uncomfortable! If you don't have a tummy, ok lah kut... but I do... that's why..

Anonymous said...

Puteri,

Thos tiny things I lived with in my younger days, but after bearing children, they just get in the way.... in the fold of fat and skin hehehehhe

U didn't have to write much but got oodles of comments. Good ones too.

Aida.

Kama At-Tarawis said...

Kak Teh - what I truly dont understand is, nak tutup amende with that teeny weeny scrap of perca with tali? looks uncomfortable to me..hehehe

anon 7:44 & Mrsn N - bab macam selimut ni I can identify with..:)

Pi & mamasita - the 'kecut'-ing of the undies is synonymous with the "kembang'-ing of the waistline... and never shall the twain meet (ever again).. :)

anon 10:07 - ooo, I saw that pic of her getting out of her car.. I would have appreciated the kain perca on her 'pepet' then..)

wahai pak malim, kucing ray yg alim

apa ke hal pi peluk 'along'?
sat lagi habis si ray kena lelong
setakat beli spender, meh I tolong
kita gi shopping kat Parit Sulong

(sambil2 cari member lama, blogger kuda kepang..heheh)

Kay - this morning ada sunshine. elok jemur apa yg patut :)

pp - welcome back! you hv been missed. those undies are pennants put up specially to welcome you!

Naz - at the rate i am putting on weight, soon enough I dont need to buy a duvet kot. pakai serkup undies to keep warm..LOL

mekyam - thank you for dropping by. I ziarah yr site sat sat.. oohh masih pristine... I agree rhythming tu addictive betui, ni semua ray punya hal la..:)

Mutiara said...

Hahahaha: Masa I nak masuk STF tu kan dapat satu list pakaian yg kena bawak...3 pasang bloomers...sekarang mana ada bloomers lagi that was 1965.

Kak Saloma

Pak Azmi said...

Salam,

Bagi orang lelaki, ia memberikan implikasi yang lain. Ada makna tu!

Ummi365 said...

kak kama, lepas baca cerita seram, tenguk yang tersidai.. gelak sakan ummi. hilang dah seram. nasib baiklah i got only one girl in the house, kalau tak jadi imagination the boys at home pulak.

on another note, apa rasa pakai tu, tak geli ke? hehehe

Queen Of The House said...

Good thing I am still buying undies for my girls. Kesian jugak diorang kena go along with my (decent) tastes in undies. Kalau biarkan diorang, entah apalah nak jadi. Those thongs must be mighty uncomfortable ... and I'm not about to waste any money paying for a teeny tiny bit of cloth. Tak find out the thrill of wearing them pun tak apa .... can't imagine my husband's guffaws if he sees me in one, spare tyres and all hanging loose!

Kama At-Tarawis said...

Aida - the pix alone is worth a thousand words. it's nice to bring a smile to ppl's lips pagi2 hari :)

Mutara - Kak Saloma!! fancy seeing you here! Wah, it has been 34 yrs since we last saw each other. tq for dropping by. I think kalau ditanya today's teenage girls bloomers tu apa, mungkin depa jawab flowers kot.

Pak Azmi - andalah seorang lelaki tulin, datang mengomen pasal seluaq dalam wanita...hehehehe

Ummi - bab gelak sorang2 ni, ummi, come join the club ler.. kita semua dah experts pasai terkekek2 sendirian (ni semua kak teh punya pasai, dragging me to sentral..lol)

QOTH - one look at the 'kain perca' and you know it's not going to be comfortable terselit "there". tu yg kama hairan, macamana depa endure ya?

m00n said...

hahahahahampeh ... sebut pasai ken (kain, slang utara) perca, teringat i masa kecik dulu. Dah besaq' sikit baru tu saipa!! Ropanya depa (pompuan dewasa) boh ken perca tu kat celah bedah!! ADEH!! Patut la jarang dapat jumpa ken perca do bersepah!! Akak pun guna ken perca ka? 0p0c0t!!

Kak Teh said...

puteri, My mak did the unthinkable..you know being the caring Tok and all that, during one of my trips home, she went to omne of those pasar malams, and bought some floral right up to the navel kind of panties for my girls. I didnt have the heart to tell her that these are so seventies.

Wani said...

salam dear akak.. 1st time tinggal jejak.. like reading your posts. this time really hilarious, gelak sengsorang jadinye.. i had this thing once.. hish.. tak best betui pakai dia, dok terselit kat b*n**t aje.. very d uncomfortable one!! ;-)

lenzaidi said...

Kama,
you letak apa je kat post you tu, mesti ramai yang datang mai,sebab ramai intellectual,posting their other side of stories and experiences.
Yang I kesal ramai young man and woman out there exposing their opinion and forthrights for the wrong reasons and many mengikut je dan tak kurang very demeaning behaviour.Sedih.

Now back to hamparan undies ,say i get the 1980's cut.LOL. selesa, fitting and hit the tummy flat well, be it global warming.:-)

Just me...Naz said...

Kak Puteri,
kalau bila bila pergi Alor Setar, jangan lupa ke Pekan Koboi. Kat situ, beraneka pilihan ada... from katok style to agent provocateur!

ArahMan7 said...

It reminded me what's the Longgeng's folks used to say to me, "a picture paints a thousand words." How appropriate?

Greetings and lots of love from Kuale Kangsor.

Salt N Turmeric said...

Best baca ghost stories Kak Puteri. Meremang bulu tengkuk baca.

Now ni dah ke panties lah pulak. Jimat kain Kak Puteri, kenalah buat kecik2. hehehe.

Queen Of The House said...

This is response to mOOn's comment ...

LOL!!! it has been ages and ages I since I last heard anyone use to word "bedah" to describe that part of our anatomy. Hahaha. Kesian 'bedah-bedah' dulu, dah lah kena serkup dengan 'selimut', kena make do with kain perca pulak when it comes to that time of the month. Now kita ada so many yang canggih high tech ones, we're spoilt for choice!

arsaili said...

salam kenal..suka sgt gambar tu...good analogy

Anonymous said...

ada sesetengah tempat panggil khazanah dijemuran tu.. cawat, 'sotong' dan ada yang panggil kain kancut!

apek cincai

ArahMan7 said...

Hola Kak Puteri,

You can say that I'm quite versed when it come to my opposite sex anatomy, but for the life of me this is the first time that piece of prime real estate was referred to as 'bedah'.

Greetings and lots of love from Kuale Kangsor.

Kama At-Tarawis said...

moon - goodness! it's been such a long time since I heard this term "celah bedah". you must be our vintage lah ya moon? ini term orang tua2 ni!

kak teh - as always, kak teh, grandmas meant well. just like mine when i first wore bra, she jahit sendiri! you know the kind yg old ladies pakai.. ada special pouch for putting in money. I was 12 yrs old.. other girls pakai bra beli di kedai, i was so embarrassed!

wani - tq for stopping by wani. i hv always questioned the wisdom of g-strings anyway.. tutup tak seberapa, melekat dicelah pungkoq pulak tu..mana selesanya ya.. :)

len - that's the beauty of blogging, len. everyone can hv a say. diversity in comment bagus.

naz - is pekan koboi the same as pekan rabu? dolu2 when still wed to orang aloq jangguih, always balik kedah.. i love pekan rabu.. macam2 ada! hahaha, i like yr agent provocateur undies!

arahman - sometimes we don't hv to say a word. macam between husband and wife lah kot. dia angkat2 kening sikit, macam tauuu aja apa dia nak..LOL

salt & tumeric - i'm glad you do, salt. and I can see you ni thrifty orangnya because you are the only one yg mention pasai jimat kain..hehehe

qoth - just imagine ya.. those days ladies pakai 'kain perca' for that time of the month. basuh, then sidai..aduuh. we hv come such a long way!

arsaili - tq for dropping by..:)

anon 2:09 - cawat n sotong biasa kama dengar, kancut is a new one..perhaps kancut is meant to cover yg dah the kecut? adooii!

arahman - must ak moon, ni celah bedah daerah mana punya term... funny betui.

Salt N Turmeric said...

eh eh. yelah. im the one yg mention pasal jimat kain. eh Kak Puteri, no need to call me Garam. Panggil Farina aje. lol.