Sunday, July 4, 2010

What's In A Name?

These are six website names that do not quite represent what they do:

http://www.whorepresents.com/
Who Represents is a database for agencies to the rich and famous.

http://www.expertsexchange.com/
Experts Exchange, a knowledge-based site where programmers can exchange advice and views.

http://www.penisland.net/
Looking for a pen? Look no further than Pen Island.

http://www.therapistfinder.com/
Need a therapist?

http://www.powergenitalia.com/
An Italian power company.

http://www.molestationnursery.com/
Mole Station Nursery, based in South Wales.

5 comments:

luahfikiran said...

Salam kak puteri
Tengok tu, sesetengah tu lain macam bunyinya ! Di kalangan orang barat, nama-nama macam tu tak jadi masalah. Tetapi kalau kalangan kita, heboh semacam nanti ! Betul juga, kerana agama kitapun suruh pilih nama yang baik-baik.

Saje nak kongsi di sini. Ini ada beberapa contoh nama tempat di barat - PENISTONE dan ANUS. Di Selangor, Batang Berjuntai sudah ditukar kpd nama baru. LF terlupa nama barunya !

Cat-in-Sydney said...

OMG! ROTFLOL!!!! You're a treasure trove Aunty Puteri. har har har *evil laughs*

Pp said...

tQ for sharing Puteri Kama....membuat saya tersenyum
...
PCB dulunya Pantai Cinta Berahi, kini Pantai Cahaya Bulan.
...
Tanjung Keling tu masih begitu ka? Bukan Tanjung 1Malaysia ka> hehehe

NanaDJ said...

Very funny, Puteri. One must be careful when reading something and must not jump to conclusion too fast!

Kama At-Tarawis said...

LF - Betul tuh. In the West, they hv scant respect for such things, kita fikir banyak kali sebelum menamakan sesuatu. Batang Berjuntai dah ditukar jadi Bistari Jaya kalau tak silap... hehehe..

Cat - that's the trouble with someone with too much time on her hands.. :-P

Pp - some names should be retained for its historical value. Saya suka nama Tanjung Keling dan Kapitan Keling, tapi PCB tu patutler tukar.. sexy mexy sangat.. lol

Nana - very true. and I like Pen Island very much..hehehehe..