Sunday, December 26, 2010

1Malaysia



Logo 1Malaysia terbentuk dari nombor satu dan berlatarbelakangkan bendera Malaysia. Logo tersebut melambangkan visi negara iaitu untuk mewujudkan satu masyarakat yang berpadu dan mempunyai semangat cintakan negara berpandukan Perlembagaan Negara dan Rukun Negara.

Ia juga mencerminkan rakyat Malaysia yang saling bekerjasama, bermuafakat, berdikari, berfikir dan menghayati satu visi untuk membina satu Negara Bangsa.



Ni dia, lambang yang buat Ronnie Liu & Co. 'panaih pungkoq' dan meroyan sampai keluar perintah 'gam' di Selangor, antara contoh terbaik ungkapan freedom of expression yang dijaja shamelessly tetapi tidak dipraktikkan, di samping selective media banning. Kes cakap tak serupa bikin, as always..

20 comments:

luahfikiran said...

SALAM,
PENING KEPALA POLITIK SEKARANG INI !

Kama At-Tarawis said...

W'salam LF, lamanya tak mai bertandang! semoga sihat sejahtera adanya. betul, Kama pun pening tengok pergolakan politik semasa, sebab tu malas nak ambik pot dah. Sesekali bagi my two-sen worth ada la.. :D

Pak Idrus said...

I ask whether 1Malaysia is Malaysian Malaysia, they say it is not. So what it is all about?

I think it is just like Islam Hadari. It disappeared after Pak lah left.

Have a nice day.

Kama At-Tarawis said...

Pak Idrus - saya tak kisah sebenarnya. sloganeering doesn't cut it with me - 1Malaysia ker, Malaysian Malaysia ker, Pas For All ker, Happiness Is... ker, West Is Best ker.. yang penting less talk and more work.

politicians ni memang dasar lidah bercabang tak kiralah on which side of the divide dan tak kira pakai apa atas kepala, kopiah ker, beret ker, tarbush ker, golf cap ker.

semua banyak cakap, bising sana bising sini, janji sana janji sini.. kerja tak jalan gak.. dah tak lalu nak telan .. too much politicking..

Pi Bani said...

Kalau dah namanya politician... dua kali lima aje semuanya...

Anonymous said...

Habis ada ke negara dalam dunia ni bukan politician yg govern? Irrespective whatever background u r coming from, once u r up there, u would eventually be a politician since u r a member of a political party. ....nampak nyer bloggers yg innocent gitu ramai dah jadi blogger assasins these days...I've lost my respect.

Habis tu sesiapa yg memmerintah kalau bukan politican apa ke jadah nyer? Boleh sorang sorang memerintah? Pikior lah sikit wehh!!
Kalau junta sekali pun politician lah jugak....habis nak suruh journalist memerintah? boleh ke terus memerintah tanpa bertanding?
EEEEE..geram betui teman ...nampak macam intelligent sanagat. Don't take your anger out on politicians, if you want to steer the country, vote wisely or be a third force..(still bertanding)........geram geram ..geram...semua nak blame politician....habis tu...journalist ni bagus sgt ke? journalist lah yg suka spin the stories and cause much havoc with all the slander and character assasinations...eeeee....germ betul teman...nak jer teman menyumpah! Fed UP betul!!!..Macam dia bagus.

Anonymous said...

what a blanket statement, kerja tak jalan?....buta ke apa, look at the housing development for an example...byk rumah dah skrg ni...malehhh nak citer panjang2...That is very unfair statement...If not for politicians..KL would still look 70s for pete sake!

Teman tak boleh tahan ..marah betul ni!!

Anonymous said...

Journalist lagi lidah takde insurans! lepas tu sanguup jadi Balaci politicians..Udah le Puan, jgn take your anger out on politicians when you yourself got paid by politicians to make ends meet.

With all due respect, journalist memang takde etika, lidah bercabang, spinning stories to please their pay master/editor.

Mark my words:
Justice without power is hopeless;
Power without Justice is tyranny because they are always wicked men and wicked journalist.

Matt
Kg Talang Trosor
Sg Siput Perak

Anonymous said...

Nak tambah sikit.

Power without Justice is tyranny because they are always wicked men wicked journalists and wicked bloggers. I despise them all.

Anonymous said...

they=there

Kama At-Tarawis said...

i do hope matt sg siput realize that my blog hardly talk about politics sebab saya so-po ignoramus. tapi sesekali it's good to be provocative .. sebab sah ada yg makan bait and it makes a good sunday read :D

Kama At-Tarawis said...

matt - satu pembetulan. to say saya got paid by politicians to make ends meet to satu fitnah yg amat besar. wassalam.

koolmokcikZ said...

Berapa lah agaknya umur matt sg siput ni? membaca tulisan beliau
'kedengaran' seperti budak sekolah menengah belum ambil SPM. Kebanyakkan budak budak sekolah kita punya tahap kebolehan berhujah seperti yang ditunjukkan matt sg siput.

ghairah ada kemahiran tumpul

mengata Puan "buta ke apa" sebab 'blanket statement'*kerja tak buat* tapi hujah balas matt sg siput sangat tidak masuk skema posting ni ... "banyak rumah dibina sekarang ni, ... kalau tidak kerana 'politicians', KL masih kelihatan seperti tahun 70an". Orang cerita pasal durian awak cerita pasal ular sawa ... skema lari lah.

matt sg siput beriya tulis 'malehhh nak citer panjang2' tapi sampai 4 kali post komen menunjukkan 1- cakap tak serupa bikin; 2- perasan diri bagus sangat 3- ketidakmampuan menulis hujah 4- memang tak ada hujah bernas yang boleh diketengahkan pun.

Nahhhh! Ini contoh 'character assasination'

*Maaf Putri. matt sg siput ni mengingatkan den kat seorang yang ada sindrom Napoleon.

Kama At-Tarawis said...

hehehe kool mokchikz, it takes all kinds to make this world.. takper, there's ample space here for everyone to say their piece.. saya terima seadanya :D

Anonymous said...

Let me have the last say.

To Ronnie Liu: Know ye, there is a limit to being stupid,OK.


Derebar

Wan Sharif said...

I thought Ronnie Liu ni.. kumpulan dia pun tak berkenan kat dia.. Rasa nya pendapat Ronnie tu elok di tongsampahkan ajer..

Kama At-Tarawis said...

wan - sokong! LOL

Yanna Poringge said...

hahahahahahahahahhaaaaaaaa............... rupa-rupanya blog ni blog orang UMNO....................!!!!!!

Kama At-Tarawis said...

kamu ni yanna, entah apa2lah..LOL

Fahad Naseer said...

Latest Mp3 Tunes, Mp3 Musics, Mp3 Songs Tunes, Mp3 Music Tunes, Funny Tunes, Funny Mp3 Music, Indian Tunes, Lol Tunes, Music of Songs, Bollywood Tunes, Latest Bollywood Music Tunes, Entertainment Pictures, Entertainment Fun Mania, Entertainment Articles, Entertainment Latest updates, Bollywood News updates, Hollywood News updates and all Hot Current Affairs in only one Social Website
hotcurrentaffairs.com